De Bardel

De Bardel is van oorsprong een Franciscanenklooster, waar tevens een missieschool aan verbonden was. Land van aandacht is Braziliƫ en her en der vindt men dat nog terug. In een deel van de gebouwen wonen nog steeds kloosterlingen,waarvan enkelen nog aan de school verbonden zijn. Een tijd lang is het ook een internaatschool geweest. Thans is het een Internationaal gymnasiumopleiding van hoge kwaliteit.Steeds meer Nederlandse kinderen zijn er leerling. Kunst staat hoog in het vaandel maar sport eveneens. Derhalve is ook hier een zwembad.

Zwembad de Bardel

Sinds november 2011 heeft Zwemschool Sia het beheer van het bad van de school overgenomen. Het bad is groter dan dat van de LosserHof en is geschikt voor het afzwemmen van het diploma. Nadat de kinderen de eerste beginselen van het zwemmen meester zijn, vindt hier de verdere voorbereiding op de diploma’s plaats tot de begeerde papiertjes binnen zijn. Net als voor de LosserHof geldt ook hier dat de omgeving zich uitstekend leent voor een wandelingetje in de natuurrijke omgeving. De Kloostertuin is o.a. een echte aanrader.

Route

Het bad van de Bardel bevindt zich aan de Klosterstrasse 11 Bad Bentheim. Deze straat ligt vlak over de grens bij Losser.

Indien u uit Losser,Overdinkel of Oldenzaal komt is het het gemakkelijkst om via Losser de Gildehauserweg te rijden, bij Aarnink de grens over en daar rechtsaf de Klosterstrasse op. Na 500 meter rechts staat het zwembad. Indien de Dinkel erg hoog staat is deze weg moeilijk begaanbaar en kunt beter via Gronau richting Nordhorn rijden. Na +/- 3 kilometer wordt de afslag Kloster de Bardel aangegeven. Hier linksaf. Na 500 meter is het bad links.

Vanuit Oldenzaal kunt u bij hoge waterstanden het best via de Lutte en bij de Poppe de grens passeren om dan de weg Nordhorn-Gronau te nemen. Na enige kilometers rechtsaf richting de Bardel rijden.