De Losserhof

De Losserhof is een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap en is onderdeel van de Twentse Zorgcentra, waartoe ook het Bouwhuis en de Clockhof behoren.  Het ligt  op een prachtig bosrijk terrein tussen Losser en Oldenzaal . Er wonen ongeveer 300 mensen met een matig tot ernstige verstandelijke handicap van bijna alle leeftijden. Op het terrein staan diverse woningen, gebouwen voor werk en voor dagbesteding. Natuurlijk zijn er ook gebouwen voor therapie├źn, facilitaire diensten etc. Een hiervan heeft o.a. een sportzaal en een zwembad, de Kikker.

Het terrein van de LosserHof is voor iedereen toegankelijk en hoewel het schijnbaar ietwat buiten de maatschappij lijkt te liggen, juicht men de komst van “mensen van buiten” van harte toe.
Wel is het natuurlijk zo dat wij als “gasten” rekening moeten houden met de beperkingen van hen die hier wonen.  Houdt u dus aan de rijsnelheid, het parkeren en bejegen de mensen zoals jezelf bejegend wilt worden.

Zwembad de Kikker

Zwemschool Sia huurt het bad de Kikker van de Losserhof een aantal uren per week als het niet gebruikt wordt door haar bewoners.
Het is een zwembad met een beweegbare bodem en heeft een lengte van 12 meter en breedte van 6 meter. De watertemperatuur is meestal wat hoger dan een normaal zwembad, waardoor het een ideaal instructiebad is voor jonge beginnende zwemmertjes. Kleinschalig en behaaglijk, maar te klein om er te mogen afzwemmen voor het diploma. Daarnaast zijn er moderne douches en het heeft 2 groepskleedkamers. De hal wordt door ons gebruikt als wachtruimte tijdens de lessen. Hier kan eventueel een kop koffie gedronken worden, maar we raden u aan om een wandeling te maken naar de kinderboerderij verder op het terrein. Er zijn daar dieren met een grote aaibaarheidsfactor.

Route

De Losserhof ligt aan de weg tussen Oldenzaal en Losser.

Als u het terrein oprijdt, gaat u de eerste kruising rechtdoor. Na 2 gebouwen aan de linkerkant vindt u de grote parkeerplaats aan de linkerzijde, waar u uw auto kunt parkeren. Het zwembad bevindt zich nog een klein eindje verder het terrein op, heet de Kikker en heeft een ronde gele pui.