Over Sia

Toen Sia als jong meisje in de jaren 60 met wedstrijden zwemmen begon,leerde ze van haar toenmalige trainer het grote belang van een goede zwemtechniek en dat je het met een goede discipline ver kon brengen in de zwemsport.

Na haar sportieve carrière maakte ze al snel van haar hobby haar beroep en heeft veel ervaring opgedaan in lesgeven in diverse zwembaden. Eind jaren 80 kreeg ze de kans om een eigen zwemschool te beginnen op de UT in Enschede,nadat ze eerst al kinderen van medewerkers van het Bouwhuis de zwemkunst machtig had gemaakt.

Al snel viel de kwaliteit van haar lesgeven op en ontstond er al vlot een wachtlijst, waardoor uitbreiding van mogelijkheden noodzakelijk was. Samen met haar toenmalige compagnon ontstond zo Zwemschool Kajak. Om organisatorische redenen is Sia later alleen verder gegaan als Zwemschool Sia, met als leslocatie de Losserhof en de Bardel (Dl). Beiden vlak bij Losser. Als trainster bij zwemclub Losser bleef ze wedstrijdsport trouw. Hier heeft ze naast het geven van trainingen ook veel trainers en trainsters opgeleid, die vervolgens ook het vak van zweminstructrice kozen. Zo leidde ze haar eigen latere personeel op.

Dat het aanleren van een goede techniek, gecombineerd met een goede discipline belangrijk voor haar is blijkt nog steeds in haar huidige manier van lesgeven moge duidelijk zijn en dat dit niet ten koste behoeft te gaan in het zwemplezier van de kinderen is een kwaliteit.